Multimediateam PG Aalten

multimediaVoor het uitzenden van kerkdiensten via kerkbeeldaalten.nl is er het ‘Multimediateam PG Aalten’ gevormd.

Hoe ziet dit eruit ?
Coördinator: Ben Lammers
Beheerders KerkBeeld (inplannen van de diensten): Ben Lammers en Leo Postma
Coördinator Beamteam: Joop te Paske
Coördinator Geluid: Leo Postma
Coördinator KerkBeeld: Ben Lammers

Medewerkers:
Geluidsteam: drie personen
Beamteam: zes personen
KerkBeeld: zes personen

Iedere coördinator maakt een rooster van de nodige bezetting bij de verschillende diensten. Dat kan per gebouw verschillen. Met het huidige aantal diensten zij er genoeg medewerkers. Wordt het aantal diensten in de toekomst weer zoals het altijd is geweest, dan komt het team handjes te kort.

Alle diensten kunnen ook achteraf bekeken worden gedurende zeven dagen na de live uitzending. Waarom maar zeven dagen? Officieel is het alleen toegestaan diensten live uit te zenden en geen ‘achteraf’ mogelijkheid te bieden.
Dit heeft te maken met Bumarechten en de rechten die rusten op de liederen uit de liedboeken en teksten die op andere wijze worden gebruikt. Tijdens de coronacrisis heeft men echter toegestaan om de diensten gedurende één week na de rechtstreekse
uitzending te kunnen volgen.

multimediaTechnische voorzieningen
Per kerkgebouw is gekeken welke voorzieningen nodig zijn en in welke conditie de huidige apparatuur is om voldoende kwaliteit bij de uitzendingen te verkrijgen.

* De Oude Helenakerk had camera’s met een zeer matige beeldkwaliteit, daar zijn nieuwe HD-camera’s geplaatst en is het geluid sterk verbeterd.
* De Zuiderkerk had al goede camera’s (HD-kwaliteit). Ook had deze kerk al een goed mengpaneel voor het geluid en heeft men in de afgelopen zomer nieuwe (gekleurde) podiumlampen gekregen met ledverlichting. De nieuwe spots zijn nu ook te regelen vanaf het bedieningspaneel achter in de kerk.

De technische voorzieningen zijn in de Zuiderkerk het meest uitgebreid.
Bij het meewerken van een band of koor aan een dienst kiest men het liefst voor de Zuiderkerk vanwege deze voorzieningen, die dan niet gehuurd hoeven te worden.

Contactadres
Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u dan mailen naar multimedia@pgaalten.nl.

Nieuwe krachten nodig
Lijkt het je ook leuk om in het nieuwe mediateam mee te draaien?
Meld je dan en maak geheel vrijblijvend een afspraak om eens een paar zondagen mee te kijken hoe alles in z’n werk gaat.
Zie niet op tegen de techniek, op welk onderdeel dan ook, er staat een heel team van ervaringsdeskundigen achter je.

Meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking: multimedia@pgaalten.nl.