Multimediateam PG Aalten

multimediaVoor het uitzenden van kerkdiensten via kerkbeeldaalten.nl zijn drie verschillende teams in de weer om alles goed te regelen, terwijl de één niet zonder de ander kan.

De drie huidige teams zijn nu: het geluidsteam, het beamerteam en het kerkbeeldteam.

Dit is per 1 januari is dit veranderd, dan komt er één team waar alle disciplines onder vallen. Het gaat heten: ‘Multimediateam PG Aalten’.

Hoe ziet de nieuwe organisatie eruit?
Coördinator: Dick Hobé
Beheerders KerkBeeld: Dick Hobé en Leo Postma
Coördinator Beamteam: Joop te Paske
Coördinator Geluid: Leo Postma
Coördinator KerkBeeld: Dick Hobé

Medewerkers:
Geluidsteam: drie personen
Beamteam: zes personen
KerkBeeld: zes personen

Iedere coördinator maakt een rooster van de nodige bezetting bij de verschillende diensten. Dat kan per gebouw verschillen. Met het huidige aantal diensten zij er genoeg medewerkers. Wordt het aantal diensten in de toekomst weer zoals het altijd is geweest, dan komt het team handjes te kort.

Alle diensten kunnen ook achteraf bekeken worden gedurende zeven dagen na de live uitzending. Waarom maar zeven dagen? Officieel is het alleen toegestaan diensten live uit te zenden en geen ‘achteraf’ mogelijkheid te bieden.
Dit heeft te maken met Bumarechten en de rechten die rusten op de liederen uit de liedboeken en teksten die op andere wijze worden gebruikt. Tijdens de coronacrisis heeft men echter toegestaan om de diensten gedurende één week na de rechtstreekse
uitzending te kunnen volgen.

multimediaTechnische voorzieningen
Per kerkgebouw is gekeken welke voorzieningen nodig zijn en in welke conditie de huidige apparatuur is om voldoende kwaliteit bij de uitzendingen te verkrijgen.
* De Oosterkerk heeft na een kleine investering voldoende kwaliteit in de apparatuur.
Een gedeelte van apparatuur voor het geluid van de Zuiderkerk wordt ook in de Oosterkerk gebruikt. Met name de geluidskwaliteit voor KerkBeeld is vooruitgegaan.
* De Oude Helenakerk had camera’s met een zeer matige beeldkwaliteit, daar zijn nieuwe HD-camera’s geplaatst en is het geluid sterk verbeterd.
* De Zuiderkerk had al goede camera’s (HD-kwaliteit). Ook had deze kerk al een goed mengpaneel voor het geluid en heeft men in de afgelopen zomer nieuwe (gekleurde) podiumlampen gekregen met ledverlichting. De nieuwe spots zijn nu ook te regelen vanaf het bedieningspaneel achter in de kerk.
De technische voorzieningen zijn in de Zuiderkerk het meest uitgebreid. Bij het meewerken van een band of koor aan een dienst kiest men het liefst
voor de Zuiderkerk vanwege deze voorzieningen, die dan niet gehuurd hoeven te worden.

Contactadres
Met ingang van 1 januari is ook het mailadres van het multimediateam veranderd.
Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u dan mailen naar multimedia@pgaalten.nl.

Nieuwe krachten nodig
Lijkt het je ook leuk om in het nieuwe mediateam mee te draaien? Meld je dan en maak geheel vrijblijvend een afspraak om eens een paar zondagen mee te kijken hoe alles in z’n werk gaat.
Zie niet op tegen de techniek, op welk onderdeel dan ook, er staat een heel team van
ervaringsdeskundigen achter je.

Meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking: multimedia@pgaalten.nl.